۳۱ هزار میلیارد تومان به حساب‌های پیشرفت و عدالت  اختصاص می یابد

بر اساس پیش‌بینی منابع بودجه در سال آینده که در بخش اول لایحه بودجه تصویب شده است، در قالب حساب‌های پیشرفت و عدالت استانی ۳۱ هزار میلیارد تومان به این حساب‌ها اختصاص خواهد یافت.

به گزارش صدای بورس،دولت در راستای ایجاد عدالت منطقه‌ای و توازن استانی در تبصره ۱۸ قانون بودجه امسال حساب‌های پیشرفت و عدالت برای هر استان در نظر گرفت که تا برای هر استان حداقل هزار میلیارد تومان منابع اختصاص پیدا کند که با پرداخت این منابع در قالب تسهیلات به بخش خصوصی و تعاونی پروژه‌های نیمه‌تمام استانی به اتمام برسد که البته بعد از گذشت ۸ ماه از سال منابع آن هم به تازگی آن هم عمدتا در قالب اوراق با نرخ تنزیل ۶۰ درصد اختصاص می‌یابد.

در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در بخش منابع درآمدی حساب‌های پیشرفت در قالب تبصره ۲ متمرکز شده است که آمده است در اجرای مفاد ماده ۶ قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت و به منظور توسعه اشتغال به ویژه کسب و کارهای خرد خانگی و کارگاه‌های خرد و کوچک با اولویت استقرار در مناطق محروم روستایی منابع این تبصره شامل منابع مالی، حساب‌ پیشرفت و عدالت به میزان ۳۱ هزار میلیارد تومان اختصاص خواهد یافت.

همچنین باقیمانده منابع مندرج در ردیف‌های ۲۸ و ۲۶ مصارف بودجه مربوط به سال‌های ۱۴۰۱ نیز وارد حساب‌های پیشرفت و عدالت خواهد شد و درآمد حاصل از بازگشت اصل و فرع منابع بند الف تبصره ۱۸ قوانین بودجه سال‌های قبل از آن نیز وارد این حساب خواهد شد. علاوه بر این پیش‌بینی شده است مبلغ ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از محل تسهیلات قرض‌الحسنه از منابع بانکی برای توسعه کسب و کارهای خرد و اشتغال‌های خرد و خانگی در قالب حساب پیشرفت و عدالت اختصاص پیدا کند که البته عملکرد سال جاری و سال‌های قبل نشان می‌دهد نمی‌توان به این منابع بانکی اعتماد کرد و در عمل چنین رقمی کمتر اتفاق می‌افتد.

هدف قانون‌گذار از طراحی حساب‌های پیشرفت و عدالت این است که هر استان حداقل هزار میلیارد تومان از منابع بودجه در اختیار بگیرد که این منابع در قالب شورای استانی، مرکب از استاندار، نماینده سازمان برنامه و بودجه و نماینده وزارت اقتصاد و نیز نماینده دستگاه مرتبط با طرح به متقاضیان بخش خصوصی و تعاونی اختصاص یابد تا توازن منطقه‌ای در کشور اتفاق افتد.

بخش دیگر از منابع حساب و پیشرفت عدالت بر اساس سازوکارهای اجرایی برنامه توسعه اشتغال دستگاه‌های اجرایی کشور خواهد بود که به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به تفکیک دستگاه‌های مربوطه و با برش استانی به تصویب شورای عالی اشتغال می‌رسد.

در بخش دیگری از منابع اشتغال‌زایی در سال آینده از محل منابع بانکی، صندوق کارآفرینی امید و منابع در اختیار دستگاه‌های اجرایی تلفیق می‌شود و با سپرده‌گذاری این منابع در بانک‌های عامل و نهادهای مالی مانند صندوق کارآفرینی امید با نرخ صفر سپرده خواهد شد و با نرخ سود تلفیقی و از محل منابع داخلی بانک‌ها و با میزان مشارکت متقاضیان به صورت تسهیلات ارزان قیمت در اختیار متقاضیان بخش خصوصی و تعاونی قرار خواهد گرفت.

منبع: فارس

کد خبر 485725

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • برگزاری ۱۵ میز صنعت با هدف بررسی مشکلات و ارائه پیشنهادها

    برگزاری ۱۵ میز صنعت با هدف بررسی مشکلات و ارائه پیشنهادها

    رئیس اداره میز صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: با هدف «رصد و بررسی مشکلات صنایع مختلف و ارائه پیشنهادهای مناسب برای رفع مسائل» از ابتدای تاسیس تاکنون ۱۵ میز صنعت برگزار شده است.

  • گسترش فرهنگ سرمایه‌گذاری با ابزارهای مالی جدید

    گسترش فرهنگ سرمایه‌گذاری با ابزارهای مالی جدید

    یک کارشناس بازار سرمایه بیان کرد:ابزارهای مالی جدید همانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌تواند منجر به گسترش فرهنگ سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بازار سهام شود.

  • یارانه تشویقی این دهک‌ها در سال ۱۴۰۳ قطع می‌شود؟

    یارانه تشویقی این دهک‌ها در سال ۱۴۰۳ قطع می‌شود؟

    درحالی بیش از ۶ ماه از اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در سطح کشور می‌گذرد و خانوارهای دهک‌های یک تا هفت درآمدی در صورت خرید ۵۰ درصد از مبلغ یارانه خود از سبد غذایی تعریف شده، یارانه تشویقی ۱۲۰ هزارتومانی دریافت می‌کنند که بنابر اعلام معاون وزیر کار و رفاه، اجرای این طرح در بودجه سال آینده نیز پیش‌بینی شده اما جامعه تحت پوشش آن از هفت دهک کنونی، افزایش نخواهد یافت.

  • نقاط قوت و ضعف نسخه نهایی لایحه بودجه اعلام شد

    نقاط قوت و ضعف نسخه نهایی لایحه بودجه اعلام شد

    مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به نقاط قوت و ضعف نسخه نهایی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ پرداخته و در بخشی از آن به تخصیص ارز ترجیحی به ۲۸ قلم کالای اساسی، اشاره کرده است.

  • آژیر خطر «ته کشیدن» پول صندوق توسعه ملی

    آژیر خطر «ته کشیدن» پول صندوق توسعه ملی

    منابع ارزی صندوق توسعه ملی قرار بود برای روز مبادای کشور ذخیره شود اما دولت‌ها تا کنون دو سوم منابع ۱۵۰ میلیارد دلاری آن را وام گرفتند و پس ندادند؛ بر این اساس مسئولان صندوق توسعه ملی مجبور شدند برای وصول مطالبات از دولت در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند که دولت مردمی شرط گذاشته باید ۲۰ درصد منابع حاصل از فروش نفت را به دولت اختصاص دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =